Orsi libamájkrém
Magyarországon a baromfiipart elsők között 1896-ban Orosházán alapította meg a B. M. Bernardinelli család, így Orosháza méltán nevezhető a magyar baromfiipar bölcsőjének. Hazánk első baromfiipari vállalata élőbaromfi, csirke, tyúk, pulyka és nyúl felvásárlásával, hizlalásával és kereskedelmével, majd feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozott. Az orosházi üzem már két évtized múlva tollatlanított, jégbe helyezett baromfit szállított Európa számos országába. Az 1960-as évek elejétől megkezdte a darabolt áruk gyártását. 1966-tól a vállalat pácolt, füstölt libamell előállításával is foglalkozott. A konzervüzem első csarnokait 1968-ban adták át, majd 1972-ben az új feldolgozó üzem, 1976-ban pedig zsigerelő technológia üzembeállítása következett.
Termékfejlesztésben mindig is vezető szerepet játszott, több mint két évtizede elsőként kínált a fogyasztók számára vákuumcsomagolt baromfi virslit. Márkázott termékei jól ismertek mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon.
A Merian Orosháza Finom Szárnyas Különlegességek Zrt. 2005. utolsó negyedévében hozta forgalomba az Orsi márka legújabb készítménycsaládját, az Orsi panírozott termékeket, majd 2006 február közepétől gyártja és forgalmazza a Bábolna márkanév alatt lévő panírozott termékeket is.
A termékek közös előnye és egyben versenyképessége abban rejlik, hogy a baromfiipari kínálatban az egyik legmagasabb technológiai feldolgozottsági fokú szegmenst képviseli.
A Merian Orosháza Zrt. a folyamatos termékfejlesztés mellett fokozottan figyel a vásárlói igények kielégítésére. Rendszeresen jelen van a legrangosabb nemzetközi és hazai kiállításokon, ahonnan többnyire komoly elismerésekkel, díjakkal térhetnek haza.